Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Onbekende uit functie

0.2Ö900-P)+0.8Ö81-P)=10
Ik ben al uren bezig met deze formule zonder op te kunnen lossen PLEASE HELP ME
Ik weet niet hoe ze tot een P=53.68 komen ik heb echt van alles geprobeerd kunnen jullie me helpen om dit te kunnen op lossen(aub in stappen uitleggen)

Alvast bedankt

Mary
Student universiteit - woensdag 30 november 2005

Antwoord

Ik neem aan dat je 0.2Ö(900-P)+0.8Ö(81-P)=10 bedoelt.
stap 1:
deel links en rechts door 0.2, je krijgt dan
Ö(900-P)+4Ö(81-P)=50
stap 2:
kwadrateer links en rechts:
900-p+8Ö((900-p)(81-p))+16(81-p)=2500
stap 3:
trek er links en rechts 900-p+16(81-p) vanaf:
8Ö((900-p)(81-p))=2500-900+p-16(81-p)
stap 4:
vereenvoudig:
8Ö((900-p)(81-p))=17p+304
stap 5
kwadrateer links en rechts:
64(900-p)(81-p)=(17p+304)2
stap 6:
haakjes wegwerken en op 0 herleiden
........
stap 7
abc-formule toepassen
........
stap 8
antwoord controleren
.........(1 van de twee oplossingen blijkt niet te voldoen)

Maar weet je zeker dat dit de bedoeling is, tenslotte "ze" geven een benaderd antwoord, misschien toch de grafische rekenmachine gebruiken?
Is die grafische rekenmachine dan al doorgedrongen op de universiteit?

hk
woensdag 30 november 2005

©2001-2025 WisFaq