Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 41824 

Re: Oneindig maal nul

Maar, als ik het enigzins begrijp, mag x wel gelijk welk getal zijn, zolang x*0=0 en x/¥=0

Jef de
2de graad ASO - dinsdag 29 november 2005

Antwoord

Beste Jef,

Voor alle reële getallen geldt: 0x = 0, dus voor xÎ, maar ¥Ï: oneindig is geen reëel getal.

Precies omdat ¥ geen reëel getal is kan je er in principe ook niet meer rekenen zoals reële getallen, al hebben we een aantal rekenregels ingevoerd voor het geval waar de de reële getallen uitbreiden met de elementen +¥ en -¥. Hoewel je x/¥ als 0 kan zien is dit een verkorting van wat eigenlijk een limiet hoort te zijn. Daarbij opletten, het impliceert níet dat er dan geldt: 0*¥ = x.

mvg,
Tom

td
woensdag 30 november 2005

©2001-2024 WisFaq