Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 41711 

Re: Bereken de eindwaarde

als ik k1 ,k2, en k3 uitreken kom ik uit op 44544,63
voor k1 , 519,63 voor k2 en 44544,63 voor k3
en dan krijgje k1+k2-k3= 4454463+44544,63-519,63
= 88569.63 terwijl de oplossing volgens het boek is 92053,56Is het boek dan verkeerd of heb ik een fout gemaakt of heeft U misschien per on geluk iets over het
hoofd gezien .Ik stel het op prijs als ik een spoedig antwoord van U kan ontvangen

bedankt en doeeeg

ellen
Student hbo - maandag 28 november 2005

Antwoord

K1 is inderdaad 44544,63
K2 moet je nog vermenigvuldigen met 100 dus 51963,38
K3 is natuurlijk een tiende van K1 dus 4454,63(een storting van elk jaar 100 ipv 1000 euro)
dus 44544,63+51963,38-4454,63=92053,38 (een paar centen verschil door afronden)

mm
dinsdag 29 november 2005

©2001-2024 WisFaq