Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 41817 

Re: Vraagstuk stelsel met vier onbekenden

Ik snap dit vraagtstuk en uw oplossing toch niet teroei:s

Vanaf b + 11/2C = 98 kan ik niet echt volgen. En zo kan u at toch niet in een stelsel ingeven, want wij moeten het stelsel met de methode van cramer oplossen. Niet?

Evelyn
Student universiteit België - maandag 28 november 2005

Antwoord

Evelien,neem Ax=b, met A een 4*4-matrix met rijen achtereenvolgens van
1,1,1,1:2,0,-1,2:0,1.2,-1,0:1,1,0,-6:x=(a,b,c,d) en b=(98,0,0,0)Bereken determinant A.Deze is -39,2.Vervang voor de berekening van a de eerste kolom van A door b en bereken de determinant.Dit geeft -509,6 zodat a=-509,6/-39,2=
13.De rest gaat analoog.Groetend,

kn
maandag 28 november 2005

©2001-2024 WisFaq