Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 14149 

Re: Een fractal met behulp van phi

Hoe lost je de laatste verglijking uit van deze vraag, f3+2f2-1=0, op?

Groeten, Wim

Wim
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 27 november 2005

Antwoord

dag Wim,

Zie je dat f=-1 een oplossing van de vergelijking is?
Dat betekent, dat je de vergelijking kunt herschrijven tot
(f+1)(iets anders)=0
Nu is het dus de kunst om dat 'iets anders' te vinden.
Met de methode van Horner kun je hier wellicht uitkomen.

Lukt dat?
succes,

Anneke
maandag 28 november 2005

©2001-2024 WisFaq