Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 41764 

Re: Inhoud piramide (met verschillend aantal hoeken grondplaat)

Voordat ik de vraag stelde heb ik dit al berekend en kwam op verschillende getallen uit, vandaar dat ik wat hulp zocht. Stel een tetraeder met a=1:

Algemene formule: V = Gh/3 = 0.43 * 1 / 3 = 0.144
tetraeder formule: V = 1/12*a^3*sqrt(2) = 0.118

Maar misschien maak ik een fout ...

Mark
Iets anders - woensdag 23 november 2005

Antwoord

Beste Mark,

Dat komt omdat je als hoogte a (dus 1) hebt gebruikt! De hoogte is echter de zijde van elke driehoek dus ook de zijde van zo'n (schuine) opstaande zijde. De hoogte (vanuit de top loodrecht naar beneden op het grondvlak) is dus kleiner dan 1, namelijk aÖ6/3.

Dan klopt het wel

mvg,
Tom

td
woensdag 23 november 2005

©2001-2024 WisFaq