Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe los je de volgende vergelijking op?

Hoe los je t op voor : 50t = 2t

Yara
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 23 november 2005

Antwoord

Beste Yara,

Deze vergelijking is 'helaas' niet algebraïsch op te lossen.

Andere mogelijkheden:
- numerieke benaderingen met een computer
- hetzelfde met een GRM, bijvoorbeeld door de functies y = 50t en y = 2^t te plotten en het snijpunt zo nauwkeurig mogelijk af te lezen.

Indien je geïnteresseerd bent in numerieke waarden: er zijn twee snijpunten, namelijk rond t = 0.02028317036 en t = 8.777698986.

mvg,
Tom

td
woensdag 23 november 2005

©2001-2024 WisFaq