Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 41717 

Re: Gelijkheid aantonen van tan en cot en csc (van graden)

Ik heb die formule nog niet gezien en ik vermoed dat ik dit moest oplossen adhv som-en verschilformules.Toch bedankt voor de hulp hoor!

Als ik dit goed begrepen heb:
cot10° + (1-cos5°)/(sin10°)
= (cos10°/sin10°) + (1-cos5°)/sin10°
Moet ik nu (cos10°+1-cos5°)/sin10° uitkomen met jouw formule?

echoot
3de graad ASO - dinsdag 22 november 2005

Antwoord

Beste Echootje,

In de teller stond ook cos(x), dus:
LL = cot(10°) + tan(5°) = cos(10°)/sin(10°) + (1-cos(10°))/sin(10°) = (cos(10°+1-cos(10°))/sin(10°) = 1/sin(10°) = RL.

mvg,
Tom

td
dinsdag 22 november 2005

©2001-2024 WisFaq