Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exponentiele functie

Hallo allemaal,

Ik geef momenteel bijles aan een leerling van het MBO. Nu liepen we bij de volgende opgave vast:

1,50 X 2^x = 500

De opgave is met een logaritme uit te rekenen, maar mijn leerling krijgt pas logaritmes in het volgende hoofdstuk. Volgens mij is er geen andere manier om dit uit te reken of wel?

Ik hoop dat iemand mij kan helpen!

Groeten,
Marjan

Marjan
Docent - maandag 21 november 2005

Antwoord

Als de leerling gebruik mag maken van een grafische rekenmachine kun je het snijpunt bepalen van de grafieken van Y1=1.5×2^x en Y2=500 m.b.v de optie Calc-Intersect.

hk
maandag 21 november 2005

©2001-2024 WisFaq