Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 41676 

Re: Lineaire functie

Hoi.. ik zit met een probleempje..

p is een lineare functie van q.
voor q = 150 is p = 7.75 en voor q = 425 is p = 2.25

Schrijf p als functie van q -
p=aq+b en zo.. dat kan ik wel, maar ik zit vast als er gevraagd wordt 'bereken p voor q =250' en 'bereken q voor p=4.25' zou u misschien kunnen uitleggen wat daarmee bedoeld wordt? Wat moet ik precies berekenen... en hoe.. geen idee :(

Aletta
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 21 november 2005

Antwoord

Als 't goed is heb je n.a.v. Lineaire functie je a en b berekend...

Dus heb je een formule zoals (bijvoorbeeld):

p=5·q+2

Als je weet dat p=4.25 vul je de p in de formule in en kan je q uitrekenen.

4.25=5q+2
2.25=5q
q=0,45

Zoiets kan je ook doen als je q weet. Kwestie van invullen en oplossen...

WvR
maandag 21 november 2005

©2001-2025 WisFaq