Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Doelfunctie

het is misschien een hele domme vraag...
je hebt de functie x2=+2y hoe maak je daar een y= functie van?
voor x2=2y=0, x2=+2y=4 en x2=+2y=-4 hetzelfde...

3
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 20 november 2005

Antwoord

Domme vragen bestaan niet, wel domme antwoorden... Alhoewel...

2y=x2 Þ y=1/2x2

Die andere 'dingen' zijn geen functies maar vergelijkingen. Ik zou denken als x2=2y=0 dan moet x=0 en y=0 zijn. Als x2=2y=4 dan x2=4 (x=-2 of x=2) en y=2. Bij x2=2y=-4 zou ik zeggen dat kan niet x2=-4 geeft geen oplossing.

Zoiets...?

WvR
zondag 20 november 2005

 Re: Doelfunctie 

©2001-2024 WisFaq