Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integralen

De integraal van (e^(√x)
Ik weet echt niet wat ik met dat wortelteken moet doen!!

Al super hard bedankt voor het oplossen van al mijn vraagjes (want ik heb er al heel wat gestuurd). Zonder jullie hulp zouden mijn resultaten van wiskunde 20% zakken
Groetjes,
Marijke

Marijk
3de graad ASO - zondag 20 november 2005

Antwoord

Kies bijvoorbeeld u=√(x), dan x=u2, dus dx=2udu.
Dan $\int{}$e√xdx=$\int{}$2u×eudu
Vervolgens kun je partieel primitiveren.
Vergeet tot slot niet u weer terug te vervangen door √(x),

hk
zondag 20 november 2005

©2001-2024 WisFaq