Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verbanden

l=2.h+1,57.(D+d)+(D-d)2/4.h
D=600
d=20
Wat is het verband tussen l en h.
Gaat over 2 wielen die met een riem aan elkaar verbonden zijn.
De uitkomst moet een formule zijn met 3
verschillende verbanden.
recht evenredig, omgekeerd evenredig, linear verband

Guido
Leerling mbo - dinsdag 27 augustus 2002

Antwoord

Omdat je D en d kent, kan je deze waarden invullen. Dus:
l=2·h + 1,57·620 + 580/(4·h)
l=2·h + 973,4 + 580/(4·h)
Hierin kan je inderdaad wel verschillende verbanden herkennen, maar het is en blijft dan toch een combinatie van deze drie verbanden... dus eigenlijk begrijp ik niet helemaal waar je heen wilt...

WvR
donderdag 29 augustus 2002

©2001-2025 WisFaq