Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integralen

Beschouw de functie f(x) = (2x+4)e-x
A(p) is de oppervlakte van het gebied ingesloten door de grafiek van f, de x-as en de rechte r - x=p met p$>$0

Ik dacht met partiële integratie en dan (2x+4) =u dus du=2 en e-x is dan dv is dan e-x
Dan kom ik: (-2p-4/ep) - 2/ep + 6 uit. Maar volgens de oplossingen vanachter in het boek klopt dit niet. Maar ik zie echt niet de fout

Reactie

(2x+4) =u dus du=2 en e-x is dan dv is dan e-x en v is dan -ex
dan kom ik uit:
(2x +4) (-e-x) - (e-x) .2
En door dan p en 0 in te vullen bekom ik dan die rare uitkomst met p.
(f(p) - f(0))

Marijk
3de graad ASO - zaterdag 19 november 2005

Antwoord

Je hebt dus als primitieve gevonden: F(x)=(2x+4)*-e-x-2e-x
Dit is gelijk aan F(x)=(-2x-6)e-x.
q41635img1.gif
Als grenzen neem je nu: x=-2 en x=p, zodat je voor de oppervlakte krijgt:
F(p)-F(-2)=)=(-2p-6)e-p-(4-6)e2=
=(-2p-6)e-p+2e2

hk
zondag 20 november 2005

©2001-2024 WisFaq