Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 41535 

Re: Re: Re: Poolcoordinaten

hoi,

Ik ben na gegaan dat 1/=2cos^4w+sin^4w=1.Ik heb hiervoor een tabel gemaakt met in de 1ste rij enkele waarden van w, in de 2de rij cos^4w en in de 3de rij sin^4w.

een fout van mijn kant, r'=r-(1/r)*(cos^4w+sin^4w), dus

r-(1/r) = r'= r-(1/2r)

Tot hier ben ik gekomen.Ik begrijp niet hoe nu de ongelijkheden volgen.Ik dacht dat ik om r'0 aan te tonen, in r-(1/2r) r=sqrt2+e moest invullen maar volgens mij is dat niet correct.

viky

viky
Student hbo - dinsdag 15 november 2005

Antwoord

Waarom is r^3 ineens in 1/r veranderd? Als r1 dan is r-r^30 en als rsqrt(2) dan is r-r^30.

kphart
woensdag 16 november 2005

©2001-2025 WisFaq