Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De lengte van de diagonaal van een vierkant

Weer een vraag waar ik niks van snap. Een diagonaal van een vierkant is 10 cm lang. Bereken op 1 mm nauwkeurig de lengte van de zijde van het vierkant.
Groetjes

Ben
Iets anders - dinsdag 27 augustus 2002

Antwoord

Hieronder staat een vierkant met een diagonaal van 10 cm.


q4154img1.gif


De zijden AB en BC zijn even lang (het is een vierkant).
Ik noem deze zijde x.
Driehoek ABC is een rechthoekige driehoek, dus volgens de Stelling van Pythagoras geldt:
AB2 + BC2 = AC2
We weten dat AB = BC = x en AC = 10.
Wanneer we dat hierboven invullen, krijgen we:
x2 + x2 = 102
x2 = 100
x2 = 50
x = √50 $\approx$7,1 cm

wh
dinsdag 27 augustus 2002

©2001-2024 WisFaq