Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wanneer zeker fout?

In welke gevallen weet ik heel zeker zonder de precieze opgave te kennen dat het verkregen resultaat fout is ?

vb:
sin a = 1,6
cos a = -3
tg a = 5

ik dank u bij voorbaat

cyntia
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 27 augustus 2002

Antwoord

Zowel de sinus als de cosinus van een willekeurig getal kunnen nooit kleiner zijn dan -1 of groter zijn dan +1 !

Als er dus staat sina=1,6 of cosa=-3 dan moet er een alarmbel gaan loeien.

(let wel: a mag wel alles zijn, maar SINa ligt altijd tussen [-1,+1], evenals de COS)

De tangens van een getal kan liggen tussen -¥ en +¥.

dus tana=5 is best mogelijk.

groeten,
martijn.

mg
dinsdag 27 augustus 2002

©2001-2024 WisFaq