\require{AMSmath} Vectorvoorstelling bepalen dmv vergelijking Gegeven:Vergelijking van het vlak V: 2x-5y+z=5Gevraagd:Bepaal de vectorvoorstelling van het vlak VIn mijn boek staat wel hoe het andersom moet, het enige wat ik eruit kan halen is de normaalvector maar of ik hier iets aan heb weet ik niet. Mauric Student hbo - donderdag 10 november 2005 Antwoord Beste Maurice,Los je cartesische vergelijking op naar één van de drie onbekenden en kies de andere twee als parameters.2x - 5y + z = 5 Û z = - 2x + 5y + 5Stel x = l en y = m Þ z = - 2l + 5m + 5Þ (l,m,-2l+5m+5)Eventueel nog splitsen in een de parameters en constante.mvg,Tom td vrijdag 11 november 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven:Vergelijking van het vlak V: 2x-5y+z=5Gevraagd:Bepaal de vectorvoorstelling van het vlak VIn mijn boek staat wel hoe het andersom moet, het enige wat ik eruit kan halen is de normaalvector maar of ik hier iets aan heb weet ik niet. Mauric Student hbo - donderdag 10 november 2005
Mauric Student hbo - donderdag 10 november 2005
Beste Maurice,Los je cartesische vergelijking op naar één van de drie onbekenden en kies de andere twee als parameters.2x - 5y + z = 5 Û z = - 2x + 5y + 5Stel x = l en y = m Þ z = - 2l + 5m + 5Þ (l,m,-2l+5m+5)Eventueel nog splitsen in een de parameters en constante.mvg,Tom td vrijdag 11 november 2005
td vrijdag 11 november 2005
©2001-2024 WisFaq