Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tekenen van complexe getallen

Teken de getallen z1=5+2i, z2=-2+3i, z3=-z2 in het complexe vlak. en ook z1+z3.
Kunt u dit voor mij oplossen aub?
alvast bedankt!

Faiz
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 27 augustus 2002

Antwoord

N.a.v. mijn vorige verhaal ben je nu waarschijnlijk wel in staat om het punt z1=5+2i te tekenen.

Verder staat er z3=-z2
Wat is z3 dan??
wel, omdat z2=-2+3i is -z2=+2-3i
En dus is z3=2-3i

Deze kun je nu ook tekenen.

Tot slot z1+z3

Wanneer je 2 complexe getallen bij elkaar optelt (of van elkaar aftrekt) dan tel je het reele bij het reele gedeelte op, en het complexe bij het complexe gedeelte.

z1+z3= 5+2i + (2-3i) = (5+2) + (2i-3i) = 7-i

en ook deze is te tekenen.

groeten,
martijn

mg
dinsdag 27 augustus 2002

©2001-2024 WisFaq