Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wortelvergelijking oplossen

Hoe kan ik deze wortelvergelijking oplossen?

3/4 (x^-(1/4)) - (x^-(3/4))

Door buitenhaakjes te zetten kom ik op 16/9
Hoe kom ik op 16?

Daan
Student universiteit - woensdag 9 november 2005

Antwoord

dag Daan,

Er staat geen vergelijking, maar ik neem aan dat er moet staan:
... = 0
Noem y = x^(-1/4)
De vergelijking wordt dan:
3/4y - y3 = 0
Kun je deze vergelijking oplossen?
succes,

Anneke
woensdag 9 november 2005

©2001-2024 WisFaq