Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische functie

Ik heb het volgende probleem.
De vraag luid:
In de volgende opgave is van een hoek a met 0 a 1/2p de sinus of cosinus gegeven.
Bereken cosa als sina is gegeven respectivelijk sina als cosa gegeven is.
Hierbij moet ik exacte antwoorden geven !

sina= 1/5
en
cosa= 2/7

Hoe moet ik dit aanpakken???
Ben het spoor bijster.

rogier
Student hbo - zondag 6 november 2005

Antwoord

Voor sina=1/5 zou je een rechthoekige driehoek kunnen tekenen met vanuit hoek a gezien de overstaande rechthoekszijde gelijk aan 1 en de schuine zijde gelijk aan 5. De aanliggende rechthoekszijde laat zich met de stelling van Pythagoras wel (exact) berekenen... en daarmee kan je cosa ook wel vinden denk ik...

WvR
zondag 6 november 2005

 Re: Goniometrische functie 

©2001-2025 WisFaq