Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking met onbekende macht TI-83 plus


Hallo,
Hoe bereken ik 1,05^t =2 op de TI-83 Plus?

Bedankt, V.

V
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 5 november 2005

Antwoord

Dat hangt er een beetje vanaf hoever je met de stof bent.

Mogelijkheid 1)
Voer in het Y= scherm in
Y1=1,05^X
Y2=2
en bepaal het snijpunt van deze grafieken met behulp van het Calc-menu, optie 5: intersect.

Mogelijkheid 2)
Uit 1,05^t=2 volgt: t=1,05log(2)=log(2)/log(1,05)
Je berekent dan dus log(2)/log(1.05)

hk
zaterdag 5 november 2005

©2001-2024 WisFaq