\require{AMSmath} Vergelijking oplossen Ik kom niet uit de volgende vergelijking. 32x-3x+1 54 antwoord is x 2 Rogier Student hbo - zaterdag 5 november 2005 Antwoord Je wilt 32x-3x+1=54 oplossen. Dit laat zich 'herschijven' naar: (3x)2-3·3x-54=0 Misschien herken je dit wel... Als je y=3x neemt staat er: y2-3y-54=0 Oplossen levert... (y-9)(y+6)=0 y=9 of y=-6 Dus: 3x=9 of 3x=-6 (kan niet) x=2 ...en dan zal de rest wel lukken denk ik. WvR zaterdag 5 november 2005 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik kom niet uit de volgende vergelijking. 32x-3x+1 54 antwoord is x 2 Rogier Student hbo - zaterdag 5 november 2005
Rogier Student hbo - zaterdag 5 november 2005
Je wilt 32x-3x+1=54 oplossen. Dit laat zich 'herschijven' naar: (3x)2-3·3x-54=0 Misschien herken je dit wel... Als je y=3x neemt staat er: y2-3y-54=0 Oplossen levert... (y-9)(y+6)=0 y=9 of y=-6 Dus: 3x=9 of 3x=-6 (kan niet) x=2 ...en dan zal de rest wel lukken denk ik. WvR zaterdag 5 november 2005
WvR zaterdag 5 november 2005
©2001-2025 WisFaq