\require{AMSmath} Gebroken vergelijkingen Ik heb de volgende opgave opgekregen maar weet niet hoe ik moet beginnen. Kunt u mij opweg helpen. 1/(1+2X)=1/(2+X) Alvast bedankt. Erwin Erwin Leerling mbo - vrijdag 4 november 2005 Antwoord Zegt de term 'kruislings vermenigvuldigen' je iets? In dit geval is de gegeven vergelijking gelijkwaardig met: 1+2x=2+x (met x¹-1/2 en x¹-2 i.v.m. delen door nul) Deze vergelijking kan je wel oplossen, denk ik... WvR vrijdag 4 november 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb de volgende opgave opgekregen maar weet niet hoe ik moet beginnen. Kunt u mij opweg helpen. 1/(1+2X)=1/(2+X) Alvast bedankt. Erwin Erwin Leerling mbo - vrijdag 4 november 2005
Erwin Leerling mbo - vrijdag 4 november 2005
Zegt de term 'kruislings vermenigvuldigen' je iets? In dit geval is de gegeven vergelijking gelijkwaardig met: 1+2x=2+x (met x¹-1/2 en x¹-2 i.v.m. delen door nul) Deze vergelijking kan je wel oplossen, denk ik... WvR vrijdag 4 november 2005
WvR vrijdag 4 november 2005
©2001-2024 WisFaq