Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

f'(x)=0 oplossen

Hallo,

Ik heb de volgende functie: f(x)= x3· e^x
de afgeleide daarvan is f'(x)= (3x2·e^x)+(x3·e^x)
hoe los ik f'(x)=0 op?
Ik weet dat een waarde x=0 is maar hoe vind ik die ander waarde?

JJ
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 26 augustus 2002

Antwoord

Je wilt (3x2·ex)+(x3·ex)=0 oplossen. Daar gaat ie:

3x2·ex+x3·ex=0
(de haakjes zijn niet nodig)

x2·ex·(3+x)=0
(haal een zo groot mogelijke factor buiten haakjes...)

x2·ex=0 of 3+x=0
(regel als a·b=0 dan a=0 of b=0)

En dan weet je het... toch?

WvR
maandag 26 augustus 2002

©2001-2025 WisFaq