\require{AMSmath} Machtsverheffen met breuken (a2/b3)-2 x (a/b2)4Hoe vereenvoudig je dit?en5·3x = e...? Christ Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 26 augustus 2002 Antwoord Beste Christiaan en Gijs,Voor jullie eerste vraag, is het het eenvoudigst de breuken ook als vermenigvuldiging van machten te schrijven. Dusa2/b3 ® a2b-3Dan wordt de eerste factor van jullie vermenigvuldiging(a2/b3)-2 =(a2b-3)-2 =a2·-2b3·-2 =a-4b-6.De rest zou jullie zelf moeten lukken.Voor de tweede vraag heb je nodig dat je 3 (en 5) op flauwe manieren als e-machten kunt schrijven:3 = eln 3.Genoeg gehint lijkt me!Succes. FvL maandag 26 augustus 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
(a2/b3)-2 x (a/b2)4Hoe vereenvoudig je dit?en5·3x = e...? Christ Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 26 augustus 2002
Christ Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 26 augustus 2002
Beste Christiaan en Gijs,Voor jullie eerste vraag, is het het eenvoudigst de breuken ook als vermenigvuldiging van machten te schrijven. Dusa2/b3 ® a2b-3Dan wordt de eerste factor van jullie vermenigvuldiging(a2/b3)-2 =(a2b-3)-2 =a2·-2b3·-2 =a-4b-6.De rest zou jullie zelf moeten lukken.Voor de tweede vraag heb je nodig dat je 3 (en 5) op flauwe manieren als e-machten kunt schrijven:3 = eln 3.Genoeg gehint lijkt me!Succes. FvL maandag 26 augustus 2002
FvL maandag 26 augustus 2002
©2001-2024 WisFaq