Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule van Rodrigues

Hallo,

Ik moet de dv voor Legendreveeltermen afleiden:

(1-x2)·Pn"(x) - 2xPn'(x) + n(n+1)Pn(x) = 0 met behulp van de formule van Rodrigues:

Pn(x) = Cn/w(x) · dn[w(x)·sn(x)],

waarbij s een veelterm is van graad ten hoogste 2 en Cn is een normalisatieconstante.

Ik heb er lang op zitten proberen, maar ik loop steeds op een muur. Na zoekwerk op google ben ik vrij zeker dat w(x) = 1 voor Legendreveeltermen. Ik vermoed ook dat Cn 1/(2n·n!) en s=(x2-1), maar dan nog wil het niet echt lukken.
Kan iemand mij helpen?

Bedankt!

Groetjes,
Koen

Koen G
Beantwoorder - woensdag 2 november 2005

Antwoord

Onder vlamingen en naamgenoten gaak het ne keer op zijn vlaams doen hé. Kheb ne keer gegoogled want da sta wel in mijne cursus van eerste kan in gent, maar tis veel te ingewikkeld om allemaal over te typen en al. Dus ik heb een linkske gevonden en da sta hieronder. De leute dermee é. En alst nie ga moede maar roepen é ;-)

Zie Legendre Polynoomkes

km
woensdag 2 november 2005

©2001-2024 WisFaq