Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 41260 

Inhomogene tweede orde DV

Maar wat betreft die tweede vraag:
Sorry, dat moest inderdaad 0 zijn ja, kun je me dan helpen?

In ieder geval bedankt voor je eerste oplossing...

Harm J
Student universiteit - woensdag 2 november 2005

Antwoord

dag Harm Jan,

Ik weet niet of hier een standaard-methode voor is, maar je zou het als volgt kunnen aanpakken:
Substitueer y = u·t
Dan is y' = u'·t + u
en y" = u"·t + 2u'
Invullen in de vergelijking levert dan een eliminatie van u op, zodat de dv alleen nog u' en u" bevat.
Noem nu x = u', dus x' = u"
Dan hou je een eerste orde dv in x over, die met scheiden van variabelen is op te lossen.
Lukt dat?
groet,

Anneke
woensdag 2 november 2005

©2001-2025 WisFaq