Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 41255 

Re: Fourier analyse

wat bedoelt u precies met die hint? Wat moet je partiel intergreren? En hoe kun je de afgeleide van f krijgen? Kunt u iets specifieker zijn? Misschien komt dit ook doordat de vraag onduidelijk is voor mij.

Alvast bedankt,

Vincent

Vincen
Student universiteit - dinsdag 1 november 2005

Antwoord

Kijk naar de formule voor de n-de coefficient van f: A_n=int(f(x)*exp(-inx),x=-Pi..Pi). Doe één stap partiele integratie: daarbij differentieer je f' en primitiveer je exp(-inx). Als je alles goed doet vind je dat A_n=(1/in)*B_n, waarbij B_n de n-de coefficient van f' is.

kphart
woensdag 2 november 2005

 Re: Re: Fourier analyse 

©2001-2024 WisFaq