Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Re: Re: Getallenrijen en papierformaten

Bedankt voor het antwoord.....
Kep nog wel een vraagje... Als een A0 qua oppervlak gelijk is aan een vierkante meter......... dan.... vraag ik me af: Wat is de EXACTE maat van dat formaat in lengte en breedte.....
Ik kom telkens op benaderingen uit... als ik lengte keer breedte doe kom ik nooit exact op m3 uit...

yatez
Student hbo - dinsdag 1 november 2005

Antwoord

Als je weet dat (zoals je zegt) de oppervlakte van een A0 gelijk is aan 1m2, en als je weet dat de lengte gelijk is aan de breedte maal √2, dus L=B√2, dan geeft de oppervlakteformule van een rechthoek je:
1 = LB = B2√2 dus B2 = 1/√2
Dus B = 1/√√2 $\approx$ 0,84089641525371454303112547623321 m
En L = B·√2 $\approx$ 1,1892071150027210667174999705602 m
Controleer maar dat de verhouding van die twee getallen gelijk is aan √2, en dat hun product gelijk is aan 1.

Groeten,

Christophe
vrijdag 4 november 2005

©2001-2024 WisFaq