\require{AMSmath} Differentiaalquotient bij [-1,-1+DeltaX] Ik kom niet uit het volgende:f(x)=x^2+4xlaat zien dat de differentiequotient over het interval [-1,-1+Dx] de 2 benaderd.Ik kom er echt niet uit... Michae Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 31 oktober 2005 Antwoord f(-1+Dx)=(-1+Dx)2+4(-1+Dx)=1-2Dx+(Dx)2-4+4Dx=-3+2Dx+(Dx)2f(-1)=1-4=-3Dy=f(-1+Dx)-f(-1)=-3+2Dx+(Dx)2-(-3)=2Dx+(Dx)2Dy/Dx=(2Dx+(Dx)2)/Dx=2+Dx.Als je nu Dx tot nul laat naderen krijg je dus 2. hk maandag 31 oktober 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik kom niet uit het volgende:f(x)=x^2+4xlaat zien dat de differentiequotient over het interval [-1,-1+Dx] de 2 benaderd.Ik kom er echt niet uit... Michae Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 31 oktober 2005
Michae Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 31 oktober 2005
f(-1+Dx)=(-1+Dx)2+4(-1+Dx)=1-2Dx+(Dx)2-4+4Dx=-3+2Dx+(Dx)2f(-1)=1-4=-3Dy=f(-1+Dx)-f(-1)=-3+2Dx+(Dx)2-(-3)=2Dx+(Dx)2Dy/Dx=(2Dx+(Dx)2)/Dx=2+Dx.Als je nu Dx tot nul laat naderen krijg je dus 2. hk maandag 31 oktober 2005
hk maandag 31 oktober 2005
©2001-2024 WisFaq