\require{AMSmath} Differentieren van x³ Als ik x3 probeer te differentieren met DY:DX kom ik telkens uit op 3x terwijl dit natuurlijk 3x2 moet zijn.Dit is mijn berekening:f(x)=x3Differentiaalquotient= f([x+Dx)-f(x) / Dx= (x+Dx)3 - x3 / Dx= x3+3xDx+Dx3 - x3 / Dx= 3xDx+Dx3 / Dx= 3x+Dx2Dx -- 0Quotient = 3x. Dit moet toch 3x2 zijn? Michae Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 31 oktober 2005 Antwoord Beste Michaël,Je werkt je derdemacht verkeerd uit.Er geldt: (a+b)3 = a3 + 3a2b + 3ab2 + b3Dus: (x+Dx)3 = x3+3x2Dx+3xDx2+Dx3mvg,Tom td maandag 31 oktober 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Als ik x3 probeer te differentieren met DY:DX kom ik telkens uit op 3x terwijl dit natuurlijk 3x2 moet zijn.Dit is mijn berekening:f(x)=x3Differentiaalquotient= f([x+Dx)-f(x) / Dx= (x+Dx)3 - x3 / Dx= x3+3xDx+Dx3 - x3 / Dx= 3xDx+Dx3 / Dx= 3x+Dx2Dx -- 0Quotient = 3x. Dit moet toch 3x2 zijn? Michae Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 31 oktober 2005
Michae Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 31 oktober 2005
Beste Michaël,Je werkt je derdemacht verkeerd uit.Er geldt: (a+b)3 = a3 + 3a2b + 3ab2 + b3Dus: (x+Dx)3 = x3+3x2Dx+3xDx2+Dx3mvg,Tom td maandag 31 oktober 2005
td maandag 31 oktober 2005
©2001-2024 WisFaq