Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Opschrift formule

Ik heb voor wiskunde havo CM/EM 1 een vraag gekregen die gaat over opschriften bij tabellen.
hierbij is het de bedoeling dat je bij een formule een situatie beschrijft dat erbij hoort zoals,

is bijvoorbeeld gegeven: lijst 3 = lijst 1 + lijst 2
(c=a-b)
dan zou je kunnen zeggen lijst 1 = aantal jongens
lijst 2 = aantal meisjes en lijst 3 = aantal leerlingen.

nu moet ik nog zon situatie bedenken maar dan met:
lijst 3 = (lijst 1 - lijst 2) : lijst 2
(c=(a-b):b)

Ik heb echt geen idee in welke situatie dit zou passen, dus zou iemand mij op weg kunnen helpen, ik heb geen vaste wiskunde leraar dus ik kan het aan niemand anders vragen.

Groeten, Patrick

Patric
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 31 oktober 2005

Antwoord


Bij je vraag zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan prijzen van producten:

lijst 1 = nieuwe prijs
lijst 2 = oude prijs
lijst 3 = ????

Probeer nu zelf te bedenken wat er bij de laatste lijst moet komen te staant.

mm
maandag 31 oktober 2005

©2001-2024 WisFaq