Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

RTV EN REV

zou u deze vraag willen nakijken?

Een bedrijf realiseerde in 1996 een netto-omzet van 8.000.000 De winst na belasting over dit jaar bedroeg 600.000 (winstbelasting gemiddeld 40%) De over het gemiddeld vreemd vermogen in 1995 verschuldigde rente lasten bedroegen 362.500 zijnde gemiddeld 7,25% Het gemiddeld vermogen in 1995 bedroeg 7.000.000

gevraagd:
a) Bereken de rentabiliteit van het gemiddeld in deze onderneming in 1996 geïnvesteerde eigen vermogen
b) Bereken de rentabiliteit van het gemiddeld in deze onderneming in 1996 geïnvesteerde totale vermogen

antwoord:
a)REV= 600.000/7.000.000x100%= 8,75%
b)RTV=600.000+362.500/5.362.500x100%= 17,95%

is dit zo goed?

groetjes juud

juud
Iets anders - zondag 30 oktober 2005

Antwoord

a)de berekening is goed, het antwoord moet zijn 8,57%
b)de berekening moet zijn 1.362.500/12.000.000*100%= 11,35%

Het vreemd vermogen is hier niet direkt gegeven maar dat is te berekenen uit de betaalde interest: 362.500*100/7,25= 5.000.000. Het totaal vermogen is dus 12.000.000.
1.362.500 is nettowinst(voor belastingen= 1.000.000)+ betaalde interest.

groet

pl
zondag 30 oktober 2005

©2001-2024 WisFaq