Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een lijn van een driehoek berekenen

Beste meneer/mevrouw,

Ik had een vraag over het berekenen van een lijn van een driehoek. Deze heeft de volgende gegevens:
In driehoek ABC is staat CD loodrecht op AB en AE loodrecht op BC. Verder is AB=5cm AE=4cm en CD=4.5cm. Bereken BC.
Mijn vraag is hoe doe je dit?

Hopelijk kunt u me helpen.
Al vast bedankt

Linda
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 29 oktober 2005

Antwoord

De oppervlakte van driehoek ABC is gelijk aan 1/2×basis×hoogte.

Je kunt het paar AB en CD als basis en hoogte gebruiken, maar ook het paar AE en BC.
Dan geldt dus Oppervlakte(driehoek ABC)=1/2×AB×CD, maar ook Oppervlakte(driehoek ABC)=1/2×BC×AE.
Misschien dat het zo wil lukken?

hk
zaterdag 29 oktober 2005

©2001-2024 WisFaq