Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Optellen van minuten

Hoe tel je minuten bij elkaar op? Het gaat in dit geval om muzieknummers. Bijvoorbeeld: 3.14 min + 2.48 min + 4.39 min. Mijn vraag is eigenlijk of hier een formule voor bestaat.

David
Iets anders - vrijdag 28 oktober 2005

Antwoord

Het is in je vraag niet helemaal duidelijk wat die 3.14 min voorstelt:
3 minuten en 14 seconden of 3,14 minuut. In dat tweede geval lijkt het me geen probleem: doe net alsof het guldens,euro's of weet ik wat zijn.
In het eerste geval hebben we dus:
3 minuut 14 seconden
2 minuut 48 seconden
4 minuut 39 seconden.
Optellen levert
9 minuut 101 seconden
Nu is 101 seconden gelijk aan 1 minuut 41 seconden. (1 minuut=60 seconden)
Totaal dus
10 minuten 41 seconden.

Een andere manier is dat je eerst overal seconden van maakt:
3 minuut 14 seconden=3*60+14=194 seconden
2 minuut 48 seconden=2*60+48=168 seconden
4 minuut 39 seconden=4*60+39=279 seconden
Optellen levert 641 seconden= 10 minuten en 41 seconden.


hk
vrijdag 28 oktober 2005

©2001-2024 WisFaq