\require{AMSmath} Geconjugeerde Ik moet het volgende bewijzen: geconj.e exp.z = e exp. z Ik hoop dat mijn vraag duidelijk is, de z is dus steeds de exponent van e. Ik weet niet hoe ik hier mee moet beginnen, wie kan me op weg helpen??? Al vast erg bedankt! Tjen Student hbo - vrijdag 28 oktober 2005 Antwoord conj(ez) = conj( ex+iy) = conj( exeiy) = conj( ex(cos(y)+i sin(y))) = ex(cos(y)-i sin(y)) = ex(cos(-y)+i sin(-y)) = exe-iy = ex-iy = econj(z) km vrijdag 28 oktober 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik moet het volgende bewijzen: geconj.e exp.z = e exp. z Ik hoop dat mijn vraag duidelijk is, de z is dus steeds de exponent van e. Ik weet niet hoe ik hier mee moet beginnen, wie kan me op weg helpen??? Al vast erg bedankt! Tjen Student hbo - vrijdag 28 oktober 2005
Tjen Student hbo - vrijdag 28 oktober 2005
conj(ez) = conj( ex+iy) = conj( exeiy) = conj( ex(cos(y)+i sin(y))) = ex(cos(y)-i sin(y)) = ex(cos(-y)+i sin(-y)) = exe-iy = ex-iy = econj(z) km vrijdag 28 oktober 2005
km vrijdag 28 oktober 2005
©2001-2024 WisFaq