\require{AMSmath} Goniometrische vergelijkingen? Hoe los ik deze vergelijking helemaal op:Het eerste deel lukt me wel:cos2x + sin2x = 1sin2x = 1-cos2xsin x = Ö1-cos2xNu moet ik hem gaan invullen, zonder die 2 in de vergelijking zou het wel lukken maar nu snap ik niet wat er gebeurd. Frank Student universiteit - donderdag 27 oktober 2005 Antwoord Beste Frank,De opgave is niet compleet duidelijk maar ik vermoed dat je bedoelt: sin(2arccos(x)) = 0Hier in is arccos(x) de inverse cosinus.Gebruik het feit dat sin(2a) = 2sin(a)cos(a), dat zal je opgave een stuk eenvoudiger maken!mvg,Tom td donderdag 27 oktober 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe los ik deze vergelijking helemaal op:Het eerste deel lukt me wel:cos2x + sin2x = 1sin2x = 1-cos2xsin x = Ö1-cos2xNu moet ik hem gaan invullen, zonder die 2 in de vergelijking zou het wel lukken maar nu snap ik niet wat er gebeurd. Frank Student universiteit - donderdag 27 oktober 2005
Frank Student universiteit - donderdag 27 oktober 2005
Beste Frank,De opgave is niet compleet duidelijk maar ik vermoed dat je bedoelt: sin(2arccos(x)) = 0Hier in is arccos(x) de inverse cosinus.Gebruik het feit dat sin(2a) = 2sin(a)cos(a), dat zal je opgave een stuk eenvoudiger maken!mvg,Tom td donderdag 27 oktober 2005
td donderdag 27 oktober 2005
©2001-2024 WisFaq