Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 41138 

Re: Re: Hoe los ik dit op?

ok,hoe gaat ie verder dan, want ik kom nog steeds niet op het gewenste resultaat: p1=10,44+,2826p2

Harold
Student universiteit - woensdag 26 oktober 2005

Antwoord

Beste Harold,

0 = (63,49 - 3,98p + 2,25q) - 3,98(p - 4,96)
0 = 63,49 - 3,98p + 2,25q - 3,98p + 3,98*4,96
0 = (63,49 + 3,98*4,96) + 2,25q - 2*3,98p
2*3,98p = (63,49 + 3,98*4,96) + 2,25q
p = (63,49 + 3,98*4,96)/(2*3,98) + 2,25q/(2*3,98)

Nu rest er je alleen nog wat optellen en vermenigvuldigen

mvg,
Tom

td
woensdag 26 oktober 2005

©2001-2025 WisFaq