\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 41095 Re: Berekenen van integraal Ik heb een schets gemaakt van het integratie gebied, klopt dit? (de integratiegebied in het negatievegebied van de grafiek hoort daar niet, want x0) http://img496.imageshack.us/img496/1344/schets24ce.jpg De integraal ziet er dus zo uit als ik eerst naar x en dan naar y integreer ò0¥òx=yx=2y e-x2 dxdy De grenzen die nodig zijn om de integratievolgorde te verwisselen betekent dus dat je eerst naar y en dan naar x integreert? [quote] Als je eerst naar y integreert zijn de grenzen:x=0 tot oneindig y=x/2 tot x [/quote] bedankt, maarten Maarte Student hbo - dinsdag 25 oktober 2005 Antwoord Op de teking heb je de rechten verkeerd getekend. het moet zijn y=x/2 en die ligt onder de rechte y=x km dinsdag 25 oktober 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb een schets gemaakt van het integratie gebied, klopt dit? (de integratiegebied in het negatievegebied van de grafiek hoort daar niet, want x0) http://img496.imageshack.us/img496/1344/schets24ce.jpg De integraal ziet er dus zo uit als ik eerst naar x en dan naar y integreer ò0¥òx=yx=2y e-x2 dxdy De grenzen die nodig zijn om de integratievolgorde te verwisselen betekent dus dat je eerst naar y en dan naar x integreert? [quote] Als je eerst naar y integreert zijn de grenzen:x=0 tot oneindig y=x/2 tot x [/quote] bedankt, maarten Maarte Student hbo - dinsdag 25 oktober 2005
Maarte Student hbo - dinsdag 25 oktober 2005
Op de teking heb je de rechten verkeerd getekend. het moet zijn y=x/2 en die ligt onder de rechte y=x km dinsdag 25 oktober 2005
km dinsdag 25 oktober 2005
©2001-2024 WisFaq