Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 41083 

Re: Oneigenlijke limiet met wat gonio

Dankjewel Hans,
De insluitstelling heb ik wel een aantal keer voorbij zien komen, maar ik vind het erg lastig om te bepalen wanneer ik die nou kan gebruiken en welke twee functies ik moet gebruiken om tussen te 'squeezen'.

Misschien zijn er daar nog wat tips van de hand te doen?

√(x3+1)/x√x = √(1+1/x3)
M'n gevoel zegt dat het klopt, maar ik krijg een tussenstap niet helemaal voor elkaar

Wouter
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 25 oktober 2005

Antwoord

1) Dat over die insluitstelling is in dit geval niet zo lastig te bedenken:
Je weet -1sin(x)1, dus dat verklaart de twee functies die ik heb "bedacht" volledig.
De tip in dit geval is dus: kijk wat je krijgt als je die sin(x) vervangt door 1 en -1.

2)Ö(x3+1)/xÖx=Ö(x3+1)/Ö(x3)=Ö((x3+1)/x3)=Ö(1+1/x3)

hk
dinsdag 25 oktober 2005

©2001-2024 WisFaq