\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 41086 Re: Multiplicatorenmethode van Lagrange Hallo, Ik heb nooit geleerd zulke vergelijkingen op te lossen. Als je de 1e vergelijking (3x2 etc) nou aftrekt van de 3e vergelijking (x2+y2=4) dan werk je de y2 van de onderdste vgl weg. Hoe verder? bedankt, groeten, peter Peter Student hbo - maandag 24 oktober 2005 Antwoord Beste Peter, Ik zou beginnen met vergelijking 2: xy-$\lambda$y-y = 0 $\Leftrightarrow$ y(x-$\lambda$-1) = 0 $\Leftrightarrow$ y = 0 $\angle$ $\lambda$ = x-1 Ga nu apart deze twee gevallen af, namelijk voor y = 0 en $\lambda$ = x-1 mvg, Tom td maandag 24 oktober 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Ik heb nooit geleerd zulke vergelijkingen op te lossen. Als je de 1e vergelijking (3x2 etc) nou aftrekt van de 3e vergelijking (x2+y2=4) dan werk je de y2 van de onderdste vgl weg. Hoe verder? bedankt, groeten, peter Peter Student hbo - maandag 24 oktober 2005
Peter Student hbo - maandag 24 oktober 2005
Beste Peter, Ik zou beginnen met vergelijking 2: xy-$\lambda$y-y = 0 $\Leftrightarrow$ y(x-$\lambda$-1) = 0 $\Leftrightarrow$ y = 0 $\angle$ $\lambda$ = x-1 Ga nu apart deze twee gevallen af, namelijk voor y = 0 en $\lambda$ = x-1 mvg, Tom td maandag 24 oktober 2005
td maandag 24 oktober 2005
©2001-2024 WisFaq