Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rolletjes chocolade pastilles

Een zoetwarenfabrikant produceert rolletjes met daarin 20 chocolade pastilles. De rolletjes bevatten pastilles in drie smaken: puur, wit en melk. De rolletjes worden wat smaak betreft volledig volgens het toeval samengesteld. Hoe groot is de kans dat in een willekeurig rolletje precies zes pastilles van pure chocolade zijn?

Help! en alvast bedankt, ik kom er niet uit

Tamara
Student hbo - maandag 24 oktober 2005

Antwoord

Als de kans op een pastille van pure chocolade 1/3 is (dat staat er niet, maar vooruit maar) en de kans op een niet pure chocolade pastille 2/3 dan kan je de kans op een rolletje met 6 pure chocolade pastilles berekenen met de binomiale verdeling.

X: aantal puur
p=1/3
n=20
k=6

Nou dat moet kunnen toch?

Zie ook 3. Binomiale verdeling

WvR
maandag 24 oktober 2005

©2001-2024 WisFaq