\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 41055 Re: Re: Re: Re: Re: Stationaire punten en Multiplicatorenmethode Als ik reken met de 3e stationaire punt (1+Ö3/3,0) dan blijf ik uitkomen op een waarde boven de 0.Dit is dan een zadelpunt.mvg Peter. Peter Student hbo - zondag 23 oktober 2005 Antwoord Beste Peter,(fxy)2-fxxfyy = (2y)2-(6x-6)(2x-2) = -4(3x2-6x-y2+3).Voor (1+Ö3/3,0) geeft dit -4 (net zoals voor (1-Ö3/3,0) trouwens). Bovendien is fxx er positief, zodat we hier met een minimum te maken hebben - een maximum hadden we al voor (1-Ö3/3,0).mvg,Tom td maandag 24 oktober 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Als ik reken met de 3e stationaire punt (1+Ö3/3,0) dan blijf ik uitkomen op een waarde boven de 0.Dit is dan een zadelpunt.mvg Peter. Peter Student hbo - zondag 23 oktober 2005
Peter Student hbo - zondag 23 oktober 2005
Beste Peter,(fxy)2-fxxfyy = (2y)2-(6x-6)(2x-2) = -4(3x2-6x-y2+3).Voor (1+Ö3/3,0) geeft dit -4 (net zoals voor (1-Ö3/3,0) trouwens). Bovendien is fxx er positief, zodat we hier met een minimum te maken hebben - een maximum hadden we al voor (1-Ö3/3,0).mvg,Tom td maandag 24 oktober 2005
td maandag 24 oktober 2005
©2001-2024 WisFaq