Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrie

dag ik heb een klein plm met een oef.
sin2(a+b)-sin2(a-b)=sin2a*sin2b
Tot hier ben ik geraakt:
4sinx.cosB*sinB.Cosx=2sinx.cosx.2sinB.CosB
verder weet ik niet mss die 2 voor op zetten en dan de rest delen door 2 int LL.

vahab
3de graad ASO - zondag 23 oktober 2005

Antwoord

Hallo

Ik veronderstel dat je "x" een alfa is.
Je hebt het linkerlid dus omgevormd tot
4.sina.cosb.sinb.cosa
[formule : (a-b)2=(a-b).(a+b)]
Splits nu je 4 in 2.2 en breng de goniometrische getallen van dezelfde hoeken samen.
En je bent er ...

LL
zondag 23 oktober 2005

©2001-2024 WisFaq