Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formules maken

Van 2 positieve reële getallen is het ene vijfmaal groter dan het andere.
De som van hun tweede machten is twaalfhonderdvierenzeventig. Bepaal die getallen.

Imp
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 8 juli 2001

Antwoord

Dat is een makkie!
Noem de ene x en de andere 5x

Dan is x² + (5x)² = 1274
26x²=1274
x²=49
x=7 (x=-7 v.n.)
De getallen zijn 7 en 35.

WvR
donderdag 12 juli 2001

©2001-2024 WisFaq