Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Viercijfergetal

Mijn vraag is: bestaat er behalve het schrijven van een computerprogramma een wiskundige manier om een positief geheel getal bestaande uit vier verschillende cijfers te vinden zodanig dat het verschil van het viercijfergetal met de cijfers van hoog naar laag gerangschikt tussen het viercijfergetal met de cijfers van laag naar hoog gerangschikt het te bepalen getal oplevert.
Het getal is 6174=7641-1467. Zijn er meer van dergelijke getallen

Evert
Iets anders - vrijdag 23 augustus 2002

Antwoord

Ik weet het van de volgende getallen: 0 - 0 = 0,954 - 459 = 495,7641 - 1467 = 6174,98754210 - 1245789 = 97508421,987654321 - 123456789 = 864197532 en9876543210 - 123456789 = 9753086421Voor zover ik weet, is er geen formule om deze getallen te achterhalen.

BvV
woensdag 28 augustus 2002

©2001-2024 WisFaq