Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Recurrente betrekkingen

zoek oplossing of boek waarin methode tot oplossing te vinden is van volgende recurrente betrekking :

x(n+2) = x(n+1) * ( x(n) + 1 ) + 1
n=1

beginvoorwaarden x(1)=x(2)=10

verrok
Student universiteit België - donderdag 20 oktober 2005

Antwoord

Antoine, als ik het zo zie, dan geldt dus x(1) = x(2) = 10
Dan kun je dus het volgende invullen:
n = 1:
x(3) = x(2)·(x(1)+1)+1 = 10·(10+1)+1 = 110+1 = 111
n = 2:
x(4) = x(3)·(x(2)+1)+1 = 111·(10+1)+1 = 1222
n = 3:
...
Doordat je x(1) en x(2) vastliggen kun je alle waarden x(n) hieruit berekenen.
Vrij eenvoudig, lijkt me. Wat is hieraan dan niet duidelijk?

Thijs
donderdag 20 oktober 2005

©2001-2024 WisFaq