Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 40945 

Re: Hellinggrafieken benaderen

Ja sorry hoor maar zelfs ik snap het nu niet meer.
a. hoe voer je het dan in op je rekenmachine
en b. hoe komt u op 3.0199-3????

x
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 19 oktober 2005

Antwoord

Het gaat om Dy/Dx, met Dx=0,01. De functie is f(x)=4x-x2. Dus Dy=f(1,01)-f(1), waarbij f(1,01) is de functiewaarde bij x=1,01 en f(1) de functiewaarde bij x=1. Het verschil deel je door Dx.

Op je rekenmachine ((4·1,01-1,012)-(4·1-12))/0,01=1,99

Meer moet het niet zijn... denk ik.

WvR
woensdag 19 oktober 2005

©2001-2024 WisFaq