\require{AMSmath} Hoe kan ik de hoek alpha uit een formule halen? Hallo, Ik heb een formule waarmee het mogelijk is om de afgelegde weg van een zuiger binnen een motor te berekenen. Deze gaat als volgt: vz = w^2 x r x (sin(a) + lambda/2 x sin(2 x a)) Hierin bevindt zich de variabele "lambda" welke ik graag opgelost zou willen hebben wanneer de overige variabelen bekend zijn. De formule zou dus moeten worden: lambda = ...... Wie weet hoe de formule omgezet kan worden? W. Tul Docent - woensdag 19 oktober 2005 Antwoord sin(2a) = 2.sin(a).cos(a) De formule wordt dus : vz = w2.r.[sin(a)+l/2.2.sin(a).cos(a)] vz = w2.r.sin(a).[1 + l.cos(a)] 1 + l.cos(a) = vz/(w2.r.sin(a)) l.cos(a) = vz/(w2.r.sin(a)) - 1 l = vz/(w2.r.sin(a).cos(a)) - 1/cos(a) l = 2vz/(w2.r.sin(2a) - 1/cos(a) LL woensdag 19 oktober 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Ik heb een formule waarmee het mogelijk is om de afgelegde weg van een zuiger binnen een motor te berekenen. Deze gaat als volgt: vz = w^2 x r x (sin(a) + lambda/2 x sin(2 x a)) Hierin bevindt zich de variabele "lambda" welke ik graag opgelost zou willen hebben wanneer de overige variabelen bekend zijn. De formule zou dus moeten worden: lambda = ...... Wie weet hoe de formule omgezet kan worden? W. Tul Docent - woensdag 19 oktober 2005
W. Tul Docent - woensdag 19 oktober 2005
sin(2a) = 2.sin(a).cos(a) De formule wordt dus : vz = w2.r.[sin(a)+l/2.2.sin(a).cos(a)] vz = w2.r.sin(a).[1 + l.cos(a)] 1 + l.cos(a) = vz/(w2.r.sin(a)) l.cos(a) = vz/(w2.r.sin(a)) - 1 l = vz/(w2.r.sin(a).cos(a)) - 1/cos(a) l = 2vz/(w2.r.sin(2a) - 1/cos(a) LL woensdag 19 oktober 2005
LL woensdag 19 oktober 2005
©2001-2024 WisFaq